24 mei 2024

De trends in verlichting in 2024

Bij Multiline volgen we de wensen van onze klanten en partners van dichtbij op, waardoor we nauw betrokken zijn in het keuzeproces. Dit stelt ons in staat om met ons aanbod te anticiperen op nieuwe trends in verlichting. Welke trends er in 2024 nog op ons afkomen, leest u hier.

Verlichting in 2024

Smart lighting

Vier jaar geleden was het draadloos aansturen en dimmen van verlichting al een actueel thema. Tegenwoordig nemen we het vaak standaard op in onze producten. We voorzien dan een module in de armaturen om het product te dimmen, de kleur te veranderen of om te kiezen tussen direct en indirect licht via een bluetoothverbinding. Het draadloze aspect zit vooral in de lift bij privé-inrichting. In kantoren verkiest men doorgaans nog altijd de bedrade systemen om meer bedrijfszekerheid te hebben en om het aantal storingen te beperken. Met een DALI-systeem is echter alles mogelijk op het gebied van smart lighting.

Esthetisch

Qua design zien we dat minimalisme een populaire keuze blijft. Het is tegenwoordig in de mode om alles zo klein en fijn mogelijk te maken. Men creëert graag een lijnenspel met zeer smalle armaturen, zoals bijvoorbeeld onze Rekta 30: het smalste profiel in ons gamma. Maar ook speelsere vormen zijn mogelijk met bijvoorbeeld Snake. De materialen en vormen spelen namelijk een grote rol in hedendaagse ontwerpen.

 

 

Qua kleur is residentiële verlichting trendgevoeliger. De meeste materialen worden doorgaans aangepast aan de rest van het interieur. Hier kiest men graag voor warme tonen en geanodiseerde tinten zoals brons, goud, rosé goud of koper. Gelukkig kan vrijwel elk van onze armaturen gelakt worden in een gewenste RAL-kleur. Wie graag een stapje verder gaat, kan met Biko kiezen voor een eigen unieke stijl.

 

Biko met personaliseerbare blindplaat

 

Ook in openbare gebouwen worden deze warmere tinten de laatste jaren vaker gebruikt om een huiselijke sfeer te creëren. Voor kantoren blijft wit/zwart nog altijd een populaire combinatie. Afhankelijk van het project zijn er ook tendensen naar warme tonen.

Wellbeing en ergonomie

Veel mensen brengen meer uren door op de werkplaats dan thuis. Daarom probeert men meer en meer om ook op de werkplaats een gezellige sfeer te creëren. Werkgevers zien vaker het nut in van ergonomische werkplekverlichting. Op die manier voelen werknemers zich goed in hun werkomgeving en trekt men ook makkelijker sollicitanten aan. Ook akoestiek is een belangrijk aspect om een efficiëntere en prikkelarme werkomgeving te creëren.

Wil u ook mee zijn met de laatste trends in de wereld van verlichting? Bekijk ons uitgebreid aanbod of contacteer ons voor persoonlijk advies.

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons