2 mei 2022

Nieuw product: Snake. De armatuur waar u uw eigen draai aan kan geven. (Twee keer zelfs)

Een monkeybar. Een oplossing voor het hoekenwerk in een trappenhal. Een vintage knipoog naar TL-armaturen. Dé creatieve eyecatcher. Maak kennis met de Snake. “Iedereen ziet iets anders in de Snake. We zijn benieuwd hoe architecten en lichtdesigners dit nieuwe product in hun ontwerpen gaan integreren.” Zaakvoerder Klaus Rahne en verantwoordelijke voor Quality & Development Stijn Pittomvils schetsen de mogelijkheden.

De Snake kan met zijn ronde vorm als een stijlbreuk in ons gamma worden beschouwd. Klaus: “Multiline staat voor strakke vormgeving en rechte lichtlijnen. Voor dit nieuwe ontwerp verlieten we onze comfort zone. Met dank aan ontwerper Serge Cornelissen. Met de Snake willen we architecten en lichtdesigners een armatuur geven waarop ze hun creativiteit kunnen loslaten.”

Geef Snake zelf vorm …

De armatuur is een aaneenschakeling van twee ronde profielen met een verschillende diameter. Het profiel van 60 millimeter bevat de verlichting. Het profiel van 25 millimeter bevat de doorvoerbedrading. Stijn: “Zoals bij de meeste van onze armaturen zijn de elektronische componenten zoals drivers, ledboards en sensoren geïntegreerd. We hebben onze grenzen moeten verleggen om alle technieken in die beperkte ruimte in te werken. Dit is momenteel de limiet.”

Die combinatie van 60 en 25 millimeter is het enige wat ‘vastligt’.

“Zowat alles aan de Snake is aanpasbaar. U kan spelen met de lengte van de lichthouders en de tussenstukken. Qua kleuren is alles mogelijk. U kan zelfs variëren met verschillende kleuren: de tussenstukken in één kleur, de lichthouders in een andere. Of zelfs elk apart stuk een andere kleur.”

Twee keer draaien: hoeken en lichtuittreding

U kan ook een draai geven aan de Snake. Letterlijk. Stijn: “Dankzij de tussenstukken kunnen we de hoeken aanpassen. Het ontwerp plooit zich naar de wensen van het project. Een monkeybar, bijvoorbeeld. Een kubus van licht. Het kan allemaal.”

Dat is de eerste draai. Draai nummer twee: de richting van de lichtuittreding. Elke lichthouder apart is 360° roteerbaar. Zo switcht u tussen de mogelijkheden van direct en indirect licht.”

Creatieve oplossing voor traphallen

Klaus: “Dit is een van onze meest creatieve armaturen. Ik verwacht dat we ze in de meest uiteenlopende projecten en ruimtes gaan tegenkomen.”

“Maar hoe speels het product ook oogt, het kan meer zijn dan puur esthetiek. De Snake biedt namelijk ook een oplossing op een typische technische uitdaging in gebouwen. De traphal. Een ruimte met veel hoeken en kanten. Niet vanzelfsprekend voor installateurs om alles te doen kloppen. En een uitdaging om verlichting bij deze toepassing het puur functionele te laten overstijgen. De Snake is hiervoor een mogelijke oplossing omdat deze armatuur zich er net toe leent om zich in hoeken te laten plooien. Tot zelfs de meest bizarre vormen.”

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons