11 juli 2023

Rekta 30: het smalste profiel in ons gamma

Maak kennis met de smalste lichtarmatuur in onze collectie: Rekta 30. Rekta 30 is een bijzonder elegant lichtarmatuur, specifiek ontwikkeld voor projecten in combinatie met de Rekta 30 SAPP. Ondanks de opvallend geringe afmetingen, zijn alle componenten alsnog geïntegreerd in het profiel.

Rekta 30

Als antwoord op de toenemende vraag naar steeds smallere profielen, creëerden we de Rekta 30, ook gekend als de Rekta 30 SAPP, die speciaal ontwikkeld werd voor integratie in de welgekende koelplafonds SAPPceilings (Smart Accoustic Passive Power) van Interalu en 30BD van Hunter Douglas. Hierbij is het basisprofiel van 30x30mm altijd in lijn met de lamellen van het plafond. Als aanvulling werd Rekta 30 ontwikkeld. Meer bepaald om een uniforme uitstraling te bekomen in eenzelfde ruimte als de Rekta 30 SAPP. Rekta 30 vormde op zijn beurt de basis voor de Rekta 40 M en de inspiratie achter het concept van Grip.

 

Minder kans op defecten

Bij Rekta 30 hebben we gekozen om met twee profielen te werken: het lichtprofiel en het basisprofiel. Het basisprofiel is 30x60mm of 30x80mm (voor indirect licht) en het lichtprofiel van 30x30mm kan worden aangepast in lengte, afhankelijk van de keuze voor inbouw- en/of opbouwspots of lineaire LED boards. De integratie van de spots in het basisprofiel is eveneens een optie.

Bij montage of demontage blijft het lichtprofiel steeds gesloten, wat de installatie vereenvoudigt en de kans op defecten aanzienlijk verkleint aangezien de LED boards onaangetast blijven. Het lichtprofiel wordt aan het basisprofiel geklikt en steeds voorzien van een extra valbeveiliging.

 

Veelzijdige toepassing

De vernoemde koelplafonds komen vaak terug in kantoren en vergaderzalen. Dat zijn de projecten waar Rekta 30 meestal verschijnt, maar het toepassingsgebied is breder dan dat. Ook in privé omgevingen en openbare gebouwen zien we Rekta 30 terugkomen, zoals bijvoorbeeld in De Krook in Gent, waar Rekta 30 voor het eerst het levenslicht zag. Om echt uit te blinken, is het mogelijk om niveauverschillen te creëren met bijvoorbeeld opbouw- of inbouwspotmodules. Rekta 30 kan bovendien in alle RAL kleuren worden geleverd.

Nood aan een flexibele verlichtingsoplossing?

Bij Multiline houden we rekening met alle verschillende invalshoeken bij de ontwikkeling van onze producten. Daarom is Rekta 30 een favoriet bij zowel studiebureaus en installateurs, als de eindklant.

Op zoek naar verlichting die aansluit bij uw specifieke wensen? Neem contact op voor meer info.

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons