25 april 2022

Nieuw product: nog minimalistischer met Grip

Twee profielen. Het ene bevat de lichtlijn. Het andere omklemt die lichtlijn en houdt ze op haar plaats. Simpel idee, eindeloze mogelijkheden. Zaakvoerder Klaus Rahne stelt voor: Grip.

Bij Multiline zijn we steeds op zoek naar manieren om de lichtlijnen in uw volgende project nog minimalistischer te maken. Met Grip lanceren we een slanke lichtlijn van 23 bij 24 millimeter.

Grip bestaat uit twee delen: een basisprofiel en een lichtprofiel. “Het basisprofiel bevestigt u tegen de wand of het plafond. Enerzijds doet het dienst als een soort grijper. Het houdt de lichtlijn vast. Anderzijds bevat het alle technieken, zoals onder meer drivers. Door die in het basisprofiel weg te werken, konden we de lichtlijn zelf heel compact houden.”

Pure fakkel

Het idee en het ontwerp zijn van de hand van product designer Stan Maes. “De Grip is heel puur. Het idee is simpel, maar laat zich vertalen naar uiteenlopende uitwerkingen.”

Naast de standaarduitvoeringen, zijn er verschillende manieren om de Grip naar uw hand te zetten. Door te spelen met de lengteverhoudingen tussen basis- en lichtprofiel. Door het lichtprofiel amper uit te laten steken of net all the way te gaan.

“Er ontstaat ook een interessant effect door het basisprofiel verticaal te plaatsen. In combinatie met een lichtuittreding richting muur, ontstaat er een soort fakkel”, vertelt Klaus.

Daar stopt de veelzijdigheid van de Grip niet. Het product is ook verkrijgbaar als staan- en bureaulamp én als een maatwerk lichtlijnsysteem door aanvulling van blindplaten, opbouwspots en beweging- en/of daglichtsensoren.

Werkomgeving

Doordat we de LED-boards naast een gesatineerde plexi ook voorzien van een rasteroptiek (UGR<19) in mat wit, zwart of chroom, maakt Grip ook geschikt voor de werkplek.

Residentiële markt

“De Grip is ons antwoord op de vraag van onze klanten om nog smaller te gaan. Ik ben benieuwd in welk type projecten we deze oplossing gaan zien opduiken. En in welke vorm. Want net die flexibiliteit is één van de troeven”, besluit Klaus. “Ik denk dat de Grip ook haar weg gaat vinden naar particuliere projecten. En dan vooral de toorts-opstelling als indirect licht.”

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons