15 februari 2023

Biko: de personaliseerbare armatuur

Van een marmer- tot hout- of koperlook, en tot de verste uitersten van uw creativiteit, met Biko is iedere combinatie mogelijk. Biko is dé armatuur bij uitstek voor wie de verbinding maakt tussen architecturale verlichting en de persoonlijke toets in een interieur. Ontworpen vanuit een circulaire mindset en met aandacht voor hedendaagse duurzaamheidsaspecten. Wij presenteren u: Biko.

Biko in pendelversie

Er zijn verschillende aanleidingen voor de ontwikkeling van een nieuw Multiline product. Onze armaturen ontstaan vaak vanuit een praktische of technologische behoefte, maar Biko ontstond eerder als antwoord op de vraag naar architecturale verlichting met unieke esthetische troeven.

Oh Biko, Biko, because Biko… het verhaal achter Biko

Fun fact: er zit muziek in de naam. Biko is namelijk genoemd naar Steve Biko, de Zuid-Afrikaanse burgerrechtenactivist die zich rond de jaren ’70 inzette tegen de apartheid. Ook bekend van het gelijknamig muzieknummer van Peter Gabriel. Biko is hierbij kort voor bicolour, of tweekleurig, wat bij Biko tot uiting komt dankzij de personaliseerbare blindplaat.

 

Biko met personaliseerbare blindplaat

Biko past in ieder plaatje

Aan de aluminium behuizing van Biko wordt een blindplaat bevestigd in een bepaalde look. Hierdoor krijgt de armatuur een unieke stijl. U heeft de keuze uit meer dan 200 verschillende RAL kleuren uit onze eigen poederlakkerij, een geanodiseerde koper- of bronslook of een laminaat met hout- of marmerlook. Alles is mogelijk.

 

 

Naast de blindplaat, kan Biko uitgerust worden met verschillende type afschermingen waarbij de zwarte PMMA plexi in het oog springt. Zo is de lichtbron niet zichtbaar wanneer het licht uit is, waardoor Biko helemaal opgaat in het interieur. Tenslotte heeft men voor de plexi afscherming, de blindplaat en eventuele spotjes ook een keuze qua tactiliteit. Zo kan men kiezen uit een geribbelde of een strakke, vlakke afwerking. Dit alles in pendelversie, inbouw of opbouw en volledig aanpasbaar op maat.

Personaliseerbaar = duurzaam

Biko is een ontwerp van Stan Maes Product Design. De optie voor kenmerkende personalisatie komt vaker terug in zijn ontwerpen, zoals bij Biko. Een belangrijke reden hiervoor is circulariteit: we hechten in het algemeen meer waarde aan een product waar we een eigen toets aan geven. Zo vormen we een emotionele connectie met het product, waardoor we geneigd zijn het product langer te gebruiken.

Multiline schaart zich volledig achter deze duurzame visie. We zetten op allerlei manieren zoveel mogelijk in op een circulaire economie met circulaire verlichting, van productontwikkeling tot service na verkoop. Dit doen we onder andere met extrusieprofielen voor 79% bestaande uit gerecycleerd aluminium, participatie in de Zhaga standaard en advies over relighting en refitting.

 

Biko matcht met uw interieur

Nieuwsgierig naar alle mogelijkheden met Biko?

Biko is de perfecte oplossing voor vergaderzalen of directiekantoren, maar ook residentiele inrichtingen die op zoek zijn naar premium verlichting met nét dat tikkeltje meer. Als interieurarchitect of designer drukt u met Biko uw eigen unieke stempel op het volledige interieur.

Contacteer ons voor meer info.

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons