2 juli 2021

Lichtlijnsystemen op maat: onze montageafdeling brengt licht tot leven

De montageafdeling is het kloppende hart van Multiline. Het is de plaats waar alle onderdelen van onze lichtlijnsystemen samenkomen en getransformeerd worden tot één geheel. Wij gunnen u graag een blik achter de schermen.

lichtlijnsystemen

Klaargemaakte aluminium profielen vullen met licht. Dat is in één zin wat er gebeurt op onze montageafdeling. De geëxtrudeerde aluminium profielen die hier aankomen, passeerden eerst langs de zagerij, het bewerkingscentrum en de lakkerij. Daar werden ze op maat gezaagd, voorzien van de nodige bevestigings- en voedingsgaten en gepoederlakt.

Om een verlichtingsarmatuur op maat te creëren, zijn naast de afgewerkte gelakte profielen heel wat componenten nodig. Denk maar aan de nodige ledboards, drivers, sensoren, bedrading…  Die benodigdheden worden door onze magazijniers verzameld per project en klaargelegd voor de montage.

 

Van plan tot armatuur

Duidelijke productietekeningen zijn een must om de montage van lichtlijnsystemen tot een goed einde te brengen. Die tekeningen of plannen worden opgesteld door de medewerkers van onze binnendienst, en nadien geverifieerd door de productiechef. Na het zagen, bewerken en lakken van het profiel, gaat de monteur aan de slag.

Het werk van onze monteurs start met een grondige controle: bevatten de profielen een lakfout of een krasje? Kloppen de afmetingen? Pas dan zullen zij effectief starten met de montage. Dat gebeurt met de grootste precisie en aandacht voor elk detail. Zowel visueel als technisch moet het eindplaatje kloppen.

lichtlijnsystemen

De sterktes van onze montageafdeling

Maatwerk

Elk lichtarmatuur is voor ons een staaltje maatwerk. Dat brengt heel wat variatie met zich mee op de werkvloer. Lichtlijnsystemen worden uitgerust met diverse sensoren, zijn voorzien van een ander type sturing, hebben verschillende afmetingen… Dat maakt het montageproces soms complexer, maar vooral boeiender. Wij verkiezen maatwerk boven bandwerk omdat we ons daarin juist kunnen onderscheiden.

Flexibiliteit en handwerk

Maatwerk en flexibiliteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We zijn heel flexibel omdat we nog veel met onze eigen handen werken.. Op die manier kunnen we flexibel schakelen op vraag van de klant, en onze armaturen afstemmen op elke specifieke situatie.

Korte doorlooptijd

Zelfs met al het maat- en handwerk, hebben wij een hele korte doorlooptijd. Dankzij ons team van ervaren monteurs is een maatwerk lichtlijnsysteem in gemiddeld drie weken klaar voor vertrek. Dat is op zich vrij snel, we kunnen zelfs stellen dat we bij de beste van de klas zijn..

 

Monteur Johan aan het woord

Johan werkt ondertussen al 24 jaar als monteur bij Multiline. Hij kent de afdeling als geen ander.

Johan: “Wie Multiline zegt, zegt maatwerk. Dat is altijd zo geweest. Zelf vind ik dat ook het fijnste aan mijn job. Maatwerk betekent dat ik mee kan nadenken over armaturen, dat ik niet zomaar elke dag dezelfde opdracht moet uitvoeren.”

“De grootste uitdaging zit in de extra’s die komen kijken bij een lichtarmatuur, zoals brandbeveiliging, lichtsensoren of bewegingssensoren. In zo’n gevallen is de aansluiting vaak heel anders en hebben we meer bekabeling nodig. Daar komt meer denkwerk bij kijken, maar daar haal ik zelf veel voldoening uit.”

“Als monteur bewaken wij mee de kwaliteit van onze lichtarmaturen. Wij controleren alle onderdelen en kijken na of de plannen correct zijn. Vervolgens worden alle armaturen in onze testafdeling onderworpen aan een isolatie- en aardingstest. De tester checkt dan ook nog eens alle functies met betrekking tot de werking van de armatuur, evenals de gevraagde kleurtemperatuur. Zo garanderen we de kwaliteit van onze producten.”

Binnenkijken op onze andere afdelingen? Lees hier meer over onze eigen lakkerij.

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons