28 september 2022

Smart lighting voor de nieuwe kantoren van Ardo

Na een uitgebreide lichtstudie leverde Multiline lichtarmaturen op maat voor de verlichting van Rootbox, het nieuwe kantoorgebouw van Ardo. Ardo is een internationale producent van vriesverse groenten, kruiden en fruit gevestigd in Ardooie. De ‘Rootbox’ is het bijna-energieneutrale kantoorgebouw van 5 verdiepingen, gelegen tussen de productievelden van Ardo.

Rekta80-pendant-Ardo2_Multiline

Meedenken met de klant

Wat begon met een lichtstudie in het kader van een aanbesteding, ontpopte zich al snel in een mooi partnership voor de productie en levering van lichtarmaturen op maat. Een project van top tot teen, oftewel van de ondergrondse parking naar de trappenhal, van de kantoorruimten naar de vergaderruimten en zo tot de bovenste verdieping. In functie van de toepassing en de inrichting, kreeg ieder van deze ruimten een lichtarmatuur op maat.

Efficiënt projectbeheer voor maximale ontzorging

Zoals bij elk project was Multiline van het begin af aan nauw betrokken bij dit project. Na de aanbesteding en de lichtstudie besteedde Multiline de nodige aandacht aan het ontzorgen van de klant door zoveel mogelijk armaturen op maat af te werken.  Op die manier neemt Multiline alle technische zorgen voor zijn rekening en moet de installateur zich enkel concentreren op de plaatsing van de toestellen.

Flexibele verlichting voor flexibele kantoren

Via de trappenhal, verlicht door ons Nhua armatuur, vinden we de flexibele werkplekken op de bovenste verdiepingen van het gebouw. De armaturen in de kantoorruimten zijn op maat gemaakt op basis van de SAPP-klimaatplafonds. Onze Rekta 30 SAPP – 30BD  is hier de subtiele geïntegreerde oplossing.

 

Rekta40-pendant-Ardo22_Multiline

In de polyvalente zaal, de demo-keuken en de cafetaria zijn de lichtarmaturen geïnstalleerd tussen het houten lamellenplafond van Hunter Douglas. Hiervoor hield Multiline rekening met alle eigenschappen van het plafond. De armaturen zijn bijvoorbeeld aangepast aan de hoogte van de lamellen: Rekta 40.

Uitdagende ondergrondse parking

De ondergrondse parking is op zijn beurt uitgerust met zeer lange, strakke lichtarmaturen: Rekta 80 . De parking biedt plaats aan ongeveer 60 wagens. De armaturen zijn op maat gemaakt  volgens de contouren van de circulatiezones en alle technieken zijn hier geïntegreerd. Door middel van de DALI sturing kan de klant de verlichting in de parking programmeren naar eigen wens.

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons