18 februari 2022

Nieuw product uitgelicht: Rekta 20

Architecten en klanten waren al even op zoek naar een armatuur die netjes tussen de lamellen van een SAPP-klimaatplafond past. Op hun vraag begonnen we met de ontwikkeling van een nieuw product. Het resultaat: de Rekta 20.

Bijkomende oplossing voor SAPP-klimaatplafonds

Voor SAPP-klimaatplafonds was tot voor kort onze Rekta 30 SAPP de enige geïntegreerde optie. Deze armatuur biedt een esthetische oplossing voor deze plafonds met smalle lamellen. Omdat de armatuur even breed is als de lamel (30mm), kan deze mooi in dezelfde lijn ingepast worden. Door een gedeelte van de lamel te vervangen door de Rekta 30 SAPP blijft het lijnenspel van het plafond onaangeroerd.

Omdat het voor bepaalde concepten mooier is dat de armatuur niet in dezelfde lijn als de lamellen ligt, kregen we van verschillende architecten en klanten de vraag of we ook een armatuur konden ontwikkelen die tussen de lamellen past. Uit die vraag ontstond de Rekta 20. Deze is nog smaller dan de Rekta 30, waardoor de armatuur tussen de lamellen van het plafond geplaatst kan worden. Zo is deze nog beter weggewerkt. Omdat de armatuur tussen de lamellen zit, is de Rekta 20 ook makkelijker te installeren.

Makkelijke installatie van de Rekta 20

De Rekta 30 SAPP ligt in lijn met de lamellen van het plafond. Bij installatie moet een stuk van de lamel verwijderd worden zodat de armatuur in die opening past. Verder is het belangrijk om de Rekta 30 aan een hoofddrager van het plafond te bevestigen. Dat vergt een uitgekiende planning. De plafondbouwer moet op voorhand weten waar de armaturen zullen komen. Op die plaatsen zaagt hij de lamellen op maat zodat de Rekta 30 ertussen past.

De Rekta 20 is veel makkelijker te installeren. Deze is netjes in te passen tussen de lamellen. De uiteindes van de armatuur worden met een roterend mechanisme met veertjes tussen de lamellen ingeklikt. Dat kan op elke plaats waar geen hoofddrager van het plafond in de weg zit. De installatie is dus veel flexibeler en vereist minder planning, wat een grote tijdbesparing is.

Een bijkomend voordeel van de installatie van de Rekta 20 is de veiligheid. Door de parallelle connectie zit er een veiligheidsspanning op elke armatuur wat het vervangen veiliger maakt.

Gegevens Rekta 20

  • Beschikbaar in 3000K en 4000K
  • Tot 4 toestellen op dezelfde driver
  • Beschikbaar met noodunit

Afscherming:

  • Raster voor UGR < 19
  • Gesatineerde plexi afscherming

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons