23 mei 2024

Innovatieve lichttechnologie bij Multiline

De wensen van onze klanten evolueren continu. Om deze uitdaging het hoofd te bieden, zetten we bij Multiline sterk in op innovatie, kwaliteit en ontwikkeling. We voelen goed aan wat er leeft in de markt door onder andere nauw samen te werken met architecten, studiebureaus, designers en installateurs om telkens de meest innovatieve lichttechnologie aan te bieden. In deze blog leggen we uit hoe we hiertoe in staat zijn.

Verlichtingsoplossingen op maat

De meeste innovaties ontstaan vanuit de markt zelf, doordat klanten vragen naar bepaalde oplossingen. Vooraleer we nieuwe innovaties op de markt brengen, gaan we eerst brainstormen op onze ontwikkelingsafdeling. Ons doel is steeds de vraag goed te analyseren, zodat we meerwaarde creëren zowel op technisch als economisch vlak.

Aan de hand van ons ISO-stappenplan worden er tekeningen en modellen gemaakt, die we samen evalueren om zo tot de meest efficiënte oplossing te komen. Wij maken hierbij het verschil door flexibel te zijn en inhouse aanpassingen snel door te voeren. Zo zijn we in staat om lichtarmaturen te ontwikkelen die zelfs beter presteren dan de norm. Een reeks van onze producten is dan ook ENEC-gecertificeerd.

 

ISO9001:2015 voor Multiline

Design en modulatie

De afgelopen jaren merken we dat de vraag naar een compact design groeit. Tegelijk wordt er verwacht dat het lichtbeeld steeds beter wordt. Rekta 30 2.0 is een goed voorbeeld van deze evolutie.

Door de ontwikkeling van een nieuwe rasteroptiek (met 25% meer lichtopbrengst in vergelijking met de Rekta 30), konden we tegelijkertijd de afmetingen van dit armatuur aanpassen. Dit gaf ons de mogelijkheid het bevestigingssysteem te herbekijken en daardoor is ook de installatie aanzienlijk verbeterd. Zo vangen we twee vliegen in één klap.

 

Led-technologie en energie-efficiëntie

Met de doorbraak van led-technologie in 2014 konden we grote stappen zetten op vlak van energie-efficiëntie. Het aantal lumen per Watt is de eerste jaren spectaculair gestegen, om nu weer af te vlakken. Aangezien de ontwikkeling van led-technologie nu eerder stagneert, trachten we toch meer lichtopbrengst te genereren door te streven naar optieken met een efficiëntie van minstens 85%. Zo hebben we recent een Rekta 20 ontwikkeld met een verbeterde optiek: een kunststofraster met reflector, een technologie die we ook naar Rekta 30, Rekta 40, Snake, Offside, Grip… doortrekken.

Op zoek naar de beste lichttechnologie?

Bent u op zoek naar verlichting met de beste garantie op betrouwbaarheid en rendement?  Ook bij minder alledaagse toepassingen? Dan bent u bij Multiline aan het juiste adres. Daag onze ontwikkelingsafdeling uit met uw vraag en wij voorzien graag een oplossing op maat van uw project. Neem hier contact op.

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons