20 februari 2024

Onze producten ENEC-gecertificeerd: een garantie op veiligheid

Binnenkort ontvangen we de ENEC-certificaten voor een reeks van onze producten. Het ENEC-certificaat, een afkorting voor 'European Norms Electrical Certification', bevestigt de veiligheid van onze armaturen en bijhorende componenten voor heel Europa. Een aspect waar we veel belang aan hechten.

ENEC-certificaat

Het ENEC-certificaat is een Europees erkende norm voor elektrische veiligheid. Terwijl het CE-certificaat aangeeft dat een product voldoet aan de EU-richtlijnen en door een fabrikant zelf kan worden toegekend, gaat het ENEC-certificaat een stap verder. Het vereist externe keuring door een onafhankelijke en derde partij, om te waarborgen dat producten voldoen aan specifieke normen, zoals EN-60598-1 voor verlichting.

 

ENEC

Een garantie op veiligheid op lange termijn

Onze producten en alle bijhorende onderdelen hebben een hele reeks testen en proeven doorstaan om de veiligheid en kwaliteit te garanderen bij verschillende gebruikstoepassingen. Naast de strikte productnormen, vereist het behalen van het ENEC-certificaat ook een fabriekskeuring. Deze keuring waarborgt dat we onze producten consistent vervaardigen volgens dezelfde normen over een langere periode.

Het ENEC-certificaat biedt onze klanten en partners de nodige gemoedsrust op lange termijn, maar de opvolging van strikte veiligheids- en kwaliteitsnormen zit al langer in ons DNA. Zo beschikken we al bijna 30 jaar over het ISO 9001 certificaat. Niet enkel onze productie, maar ook ons managementsysteem is dus in overeenstemming met internationale kwaliteitsstandaarden.

We blijven innoveren

Bij Multiline kijken we steeds kritisch naar de prestaties van onze armaturen. In ons testlaboratorium simuleren we onder andere worstcasescenario’s waaronder we onze producten analyseren en metingen uitvoeren in diverse omstandigheden. Vervolgens wordt iedere test nauwkeurig gedocumenteerd en bewaard voor verdere controle door een externe instantie.  Het goedkeuringsproces is een intensieve inspanning, maar een die we graag leveren ten voordele van een veilig eindproduct. Dit is niet enkel belangrijk voor uw gebouw of de installateur, maar ook voor de eindgebruiker.

Bent u op zoek naar een betrouwbare, veilige en kwalitatieve verlichtingsoplossing voor uw project? Bij Multiline streven we samen met u naar een excellente uitvoering. Neem contact op voor een voorstel op maat.

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons

Meer nieuws