18 april 2023

Opvallende verlichting voor showroom Flexfurn

Voor de herinrichting van hun showroom koos Flexfurn voor de maatwerk verlichting van Multiline. Het eindresultaat is een moderne toonzaal met stijlvolle armaturen. Lichtarchitecte Evy vertelt hoe ze voor dit project goochelde met afwisselende kleurtonen en plafondhoogten.

Verlichting showroom

Flexfurn levert opvouwbaar en stapelbaar meubilair voor onder andere de evenementensector en de horeca. Producten die ze met veel trots tentoonstellen in hun showroom in Tessenderlo. “Voor de opfrissing van de toonzaal vervingen we oude TL- en spaarlampen door LED-profielen. Het streefdoel was een nieuw, uitnodigend interieur, met toepassing van de potentiële energiebesparing.” vertelt Evy.

 

Verlichting showroom meubilair

De juiste kleurweergave (CRI) voor showroom verlichting

“In een showroom, toonzaal, etalage, kunstgalerij, kapper, enz. voorzien we de juiste verlichting om objectief kleuren te kunnen beoordelen. Hiervoor raden we een CRI (Color Rendering Index) groter dan 90 aan. Hiermee komt de kleurweergave het dichtst in de buurt van natuurlijk daglicht, wat perfect is voor een objectieve kleurweergave. Een standaard TL-lamp heeft een CRI van 80, wat volstaat in een kantoor of woning.”

 

Showroom met maatwerk verlichting

Uitdagende ruimte

“Het plafond en bepaalde muren zijn volledig zwart, net zoals veel andere elementen in het interieur. De reflectie van de vloer daarentegen is wit. Dit zijn belangrijk parameters om mee te nemen bij de berekeningen van de lichtopbrengst. Daarnaast is er een vide in de toonzaal. Aan de hand hiervan bepalen we de juiste lichtsterkte van de toestellen.”

 

Van technisch advies tot interieuradvies

“Bij dit project begonnen we met de lichtberekeningen. Op basis daarvan stelden we het lichtplan samen. Daarna volgden de offertes en technische fiches. Uiteindelijk vormt zich zo een compleet pakket wat we aan de klant voorleggen. We stellen altijd producten voor die volgens de berekeningen geschikt zijn voor het project. Als de klant al een bepaalde uitvoering in gedachten heeft, controleren we of dit ook op technisch vlak in het plaatje past.”

Anilo en Punto

“De cirkelvormige armaturen, Anilo, zijn op maat gemaakt. Ze zijn beschikbaar in diameters van 600 tot 6000 mm. De grootste diameter in de toonzaal van Flexfurn is 3 meter. Armaturen van dit formaat zijn geen doorsnee producten en het niveau van maatwerk ligt hoog. Dat is de voornaamste reden waarom Flexfurn dit project aan Multiline toevertrouwde. Om specifieke producten en settingen in de toonzaal te belichten, zijn er rails voorzien op het plafond. Hierop monteerden we klikbare spots die men flexibel kan inzetten. Ook zijn alle toestellen digitaal aangestuurd via een DALI-sturing.

Hierdoor zijn we in de mogelijkheid om niet alleen zeer specifiek lichteffecten te creëren,

maar ook een lichtshow te programmeren waarbij elke setting individueel in de spotlights wordt gezet. Dit allemaal d.m.v. programmatie via het DALI-systeem.

 

Anilo armatuur op maat voor Flexfurn

“Het advies van Multiline toverde onze showroom om tot een belevingsruimte”

Ook James Verbeeck, eigenaar van Flexfurn, blikt tevreden terug op de samenwerking met Multiline: ‘’Flexfurn heeft bewust gekozen voor Multiline als lokale partner o.w.v. het ‘Made in Belgium’ karakter. Multiline leverde ons zeer hoogstaande en kwalitatieve verlichting.”

“Door het maatwerk en het uitstekende advies werd onze showroom omgetoverd tot een ‘belevingsruimte’ die onze klanten een geweldige bron van inspiratie bezorgt. Als fabrikant van event-, horeca- en projectmeubilair willen wij onze klanten geen producten meer verkopen, maar een intense ervaring. Dit opzet is, mede door de goede ondersteuning en expertise van Multiline, voor 100% geslaagd. Multiline is gewoonweg de juiste partner als je mikt op het wow-effect.’’

Op zoek naar verlichting voor uw toonzaal of showroom?

Multiline heeft ervaring met bedrijven in verschillende retail sectoren, van kapperszaken tot autoshowrooms. We beschikken over een breed gamma aan moderne armaturen en een ruime waaier aan opties voor maatwerk.

Neem contact op om kennis te maken met de mogelijkheden voor uw showroom.

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons