23 november 2022

Interieurarchitect Frank Martens: “met verlichting komt een kantoor tot leven”

Frank Martens is interieurarchitect en zaakvoerder van Intra Interieur. Samen met zijn team van interieurarchitecten werkt hij aan Het Kantoor Van Morgen: efficiënte en flexibele kantoren waar het aangenaam werken en leven is. Een nobele missie waar efficiëntie, ruimte en uiteraard verlichting een grote rol spelen. “Met verlichting maken we het verschil in onze projecten”, bevestigt Frank.

Het Kantoor Van Morgen

“Een project bij Het Kantoor Van Morgen begint steeds met een behoefteanalyse van de klant. Van hieruit beginnen we aan een mooi en functioneel ontwerp. Ons doel is om kantoren te ontwerpen zodat mensen er gezond en gelukkig kunnen samenwerken.”

“Afhankelijk van het project maken we een doordachte spaceplanning met werkplekken, vergaderzalen, focusruimtes, enz., al het nodige om een functioneel kantoor te realiseren dat beantwoordt aan de wensen van de klant. Het functionele luik is belangrijk in de filosofie van Het Nieuwe Werken, maar ook onze creatieve inbreng wordt gewaardeerd.”

 

Het Kantoor Van Morgen in beeld

Wat zijn de voornaamste uitdagingen bij interieurontwerp in kantoren?

“Bij het ontwerp van een kantoor is het een algemene uitdaging om alle betrokkenen op eenzelfde lijn te krijgen. Soms staan mensen nog niet open voor verandering in hun kantoor.” legt Frank uit. “Eens er een doordacht plan is gemaakt met inspraak van de medewerkers, ontstaat het inzicht in de meerwaarde van een aangename werkomgeving.”

Welke rol speelt verlichting in interieurarchitectuur?

“Bij ‘Het Kantoor Van Morgen’, voorzien we correcte werkverlichting in al onze projecten. Samen met een verdeler of fabrikant van armaturen, zoals Multiline, voeren we een lichtstudie uit. Gewoonlijk hebben we al een goed idee van hoe we de verlichting kunnen inrichten, maar de lichtstudie is een definitieve bevestiging van wat mogelijk is. Daarnaast willen we ook een unieke sfeer creëren die past bij de visie van de klant. Werkverlichting, sfeerverlichting en zelfs noodverlichting moeten elkaar aanvullen.” verdiept Frank.

 

Kantoren Teamleader

Uitgelicht

1. Als u zonder beperkingen het kantoor van uw dromen kon realiseren, hoe zou dat eruitzien?

“Het lijkt me leuk om een project te ontwerpen waar de verlichting als één enkele lijn doorheen het hele gebouw loopt. Die ene lijn brengt alles samen. Dat zou een zeer uitdagend, maar uniek project zijn.”

2. Welke verlichting gebruikt Het Kantoor Van Morgen zelf?

De verlichting in ons eigen kantoor zijn maatwerk armaturen van Multiline (met een knipoog). Als interieurarchitect lag de lat natuurlijk hoog. Elk armatuur is anders, maar ze passen allemaal in het geheel. Zo ziet u hier kokerspots, een L-vormige armatuur die over muur en plafond loopt. Hiervoor maken we gebruik van Rekta 40 met verschillende invullingen.”

 

3. Wat zijn uw favoriete projecten in samenwerking met Multiline?

“Er zijn twee projecten die er voor mij uitspringen. Als eerste de kantoren van Teamleader. Daar hebben we een leuke oplossing voorzien met profielen in hoekopstelling. Dat was ook het eerste project dat we deden in samenwerking met Multiline. Als tweede ben ik natuurlijk trots op ons eigen kantoor, zoals juist vermeld. Hier hebben we dankzij Multiline armaturen de verlichting mooi laten opgaan in de ruimte. Subtiel, maar efficiënt en aangenaam voor het oog.”

 

plafondverlichting kantoor

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons