6 mei 2022

Verlichting kantoor: Gentse interieurarchitecten tonen hoe het moet

Kokerspots. Een L-vormige armatuur die over muur en plafond loopt. En gedurfde combinaties. Elke armatuur in het kantoor van Intra Interieur is maatwerk. Elke keer anders, maar toch binnen één duidelijk concept. Faut le faire.

Het Gentse Intra Interieur is gespecialiseerd in interieurarchitectuur en werfcoördinatie. Voor hun eigen kantoor kon een simpel lichtpeertje dus onmogelijk volstaan.

Onze lichtarchitect Evy Peuters: “We werken al enkele jaren samen met Intra Interieur. Ze weten dus wat mogelijk is met onze armaturen. En hoe wij volledig op maat kunnen gaan. Daar hebben ze voor hun eigen kantoor maximaal gebruik van gemaakt.”

Verlichting kantoor

“Ze wisten precies wat ze wilden. Het ontwerp is volledig van hun hand, dus mijn rol was vrij beperkt”, lacht Evy. “Alle eer gaat naar ons atelier en de creativiteit van Intra Interieur. Want het eindresultaat oogt enorm leuk en dynamisch.”

“Wat ik als lichtarchitect interessant vind, is dat ze de Rekta 40 totaal verschillende invullingen hebben gegeven. Er is zoveel mogelijk met al onze armaturen. Zij brengen die theorie in de praktijk met enkele gedurfde keuzes.”

Combo spots en lichtlijn

“Zo ben ik bijvoorbeeld fan van de kokerspots. En de combinaties die ze maken met die spots en lichtlijnen. In veel projecten zie je die twee typisch apart. Jammer. Met onze armaturen kan je die combinaties maken. Het is ook veel gemakkelijker voor de installateur, want één voedingspunt volstaat.”

Verlichting kantoor

Verlichting kantoor: anders dan anders

“De Rekta 40 in L-vorm vind ik ook tof. Zo anders dan anders.”

“De armaturen zijn zwart en recht, maar tegelijk is het eindresultaat enorm dynamisch”, besluit Evy. “En de combinatie met het kleurrijke meubilair is echt geslaagd.”

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons