7 september 2023

Tom Vandemoortele (installateur verlichting): “de inhouse productie van Multiline is fenomenaal”

De installateur speelt een grote rol in het succes van elk verlichtingsproject. Daarom werken we bij Multiline nauw samen met installateurs over heel België, waaronder het familiebedrijf Elektriciteit Vandemoortele uit Izegem. Tom Vandemoortele, medezaakvoerder van Elektriciteit Vandemoortele, vertelt welke rol verlichting speelt in hun projecten.

Installateur verlichting

Elektriciteit Vandemoortele biedt een breed scala aan elektrische diensten, waaronder algemene elektriciteit, verlichting, bordenbouw, KNX, branddetectie, inbraakdetectie, databekabeling, glasvezel, toegangscontrole en camerabewaking. “Verlichting blijft nog altijd een belangrijk aspect van ons aanbod, ondanks de groei van onze activiteiten op andere gebieden.” benadrukt Tom.

 

 

“Mijn broer en ik zijn beide zaakvoerder in het bedrijf dat onze vader heeft opgericht in 1982. Wij doen voornamelijk projecten in de tertiaire sector, zoals kantoren, scholen, zorgcentra, dienstencentra en magazijnen, maar ook kleine industrie komt aan bod. We doen deels openbare aanbestedingen en deels privéprojecten. Bij openbare aanbestedingen werken we vaak samen met studiebureaus. Bij privéprojecten zijn onze klanten zelf meer betrokken en hebben ze meestal oor naar de verlichtingsoplossingen die we voorstellen.”

Een samenwerking met geschiedenis

“Mijn vader is in de jaren tachtig vrij snel in aanraking gekomen met Multiline. Destijds was dat nog met de vader van Klaus Rahne (zaakvoerde Mutiline). Vandaag zijn in beide bedrijven de volgende generaties aan zet en de samenwerking loopt nog altijd even vlot. We weten goed wat we aan elkaar hebben.” bevestigt Tom.

“Ik waardeer de prijs-kwaliteitverhouding en goede service van Multiline. De flexibiliteit met hun lichtlijnsystemen is super. De communicatie in de offertefase verloopt kort en direct, waardoor we snel kunnen schakelen. Bij bestellingen krijgen we duidelijke uitvoeringstekeningen, wat de kans op fouten klein maakt. Leveringen en nazorg zijn ook steeds correct. Multiline is gekend bij studiebureaus. Die weten dat Multiline Belgische kwaliteit is. Met de producten van Multiline weten we dat we de eerste 10 jaar na oplevering niet opnieuw ter plaatse moeten gaan om problemen oplossen.”

 

Installateur verlichting

De juiste verlichting op de juiste plaats

“Nieuwe klanten geef ik het advies om de juiste verlichting te kiezen afhankelijk van de ruimte en de respectievelijke situatie, met aandacht voor lichtverdeling, sturing en comfort. Ik raad aan om sturing sowieso mee te nemen in het concept als voorbereiding op de toekomst. Retrofit van ledmodules en drivers moet binnen 15 à 20 jaar mogelijk zijn. De verlichting is meestal een van de laatste puntjes op de plannen, maar het is zo belangrijk voor het comfort. Ga er dus niet te licht over. Er is veel mogelijk voor een kleine meerkost.”

“De inhouse productie van Multiline is fenomenaal”

“Het grote verschil tussen andere producenten en Multiline is hun sterke lichtlijngamma en inhouse productie. Een ‘specialleke’ is geen probleem voor Multiline. Ik ben vooral fan van de Rekta-productlijn van Multiline, vanwege de mooie, functionele en makkelijke opbouw. Zeer geschikt voor scholen en kantoren.”

“Bij Multiline denken ze heel goed na over hoe een installateur hun toestellen op de meest efficiënte manier kan plaatsen. Ook bij moeilijke omstandigheden op de werf kunnen we Multiline vragen om aanpassingen door te voeren om het werk van onze elektriciens makkelijker te maken. Een belangrijke meerwaarde in onze samenwerking. Dat vinden we fenomenaal.”

 

“Ik verwacht dat verlichting nog slimmer zal worden in de toekomst”

“Als het gaat om verlichting, kijken we met name naar de balans tussen esthetiek en functionaliteit. Sinds de wetgeving op het gebied van branddetectie blijft er soms helaas weinig budget over voor verlichting, maar KNX-sturing in combinatie met de juiste verlichting is volgens mij enorm belangrijk.”

Tom is enthousiast over de mogelijkheden van slimme verlichting, sturingen en energiebesparing: “Ik verwacht dat verlichting nog slimmer zal worden in de toekomst, met onder andere tunable white-verlichting die standaard wordt in kantoren, scholen en zorgcentra. De evolutie van de verlichtingssector is enorm op alle vlakken, vooral met de evolutie van LED-verlichting en de ontwikkeling van nieuwe vormen en sturingen. Slimme drivers en sensoren zullen volgens mij de gewoontes van de gebruikers leren en zo het licht automatisch aanpassen. Een vorm van artificial intelligence. Multiline denkt steeds goed mee over de verlichtingsoplossingen en kunnen de behoeften van onze klanten goed begrijpen.”

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons