21 maart 2023

Nio: buitenverlichting met een extra dimensie

Met Nio als buitenverlichting kan u verschillende richtingen uitgaan. Twee om precies te zijn. Nio onderscheidt zich van andere armaturen op de markt van buitenverlichting, dankzij het unieke L-profiel met twee lichtbronnen. Dat is ook de jury van de European Product Design Award niet ontgaan. Ontdek wat Nio te bieden heeft.

Nio buitenverlichting met een extra dimensie

Nio is een nieuw type buitenverlichting dat dankzij het minimalistische design naadloos opgaat in de omgeving. Het lineair licht maakt het product uniek in de markt van buitenverlichting. Dankzij het L-profiel kan u een open ruimte duidelijk definiëren aan de hand van lichtstralen die loodrecht op elkaar staan.

Een trappenhal, een wandelpad of een oprit, met Nio zorgt u voor interessante toepassingen en stijlvolle signalisatie.

 

European Product Design Award: Nio

 

European Product Design Award

Net als Biko, Grip en Plato, zag Nio het levenslicht in de studio van product designer Stan Maes. “Iedereen is lovend over Nio.” vertelt Stan zelf. Dat is ook de jury van de European Product Design Award niet ontgaan. Stan Maes Product Design ontving deze award in de categorie verlichting/buitenverlichting.

Inspiratie kan uit onverwachte hoeken komen. “Het idee achter Nio heb ik zelf op een vrij eenvoudige manier bedacht door te knutselen met een profiel uit de bouwmarkt. Eigenlijk ging het in eerste instantie een indoor profiel worden, maar Nio had meer potentieel als buitenverlichting. Het allereerste werkende prototype heb ik in mijn eigen tuin geplaatst, op de hoek van het terras. Daar zijn ook de eerste productfoto’s gemaakt.”

 

Nio buitenverlichting in daglicht

 

Duurzame buitenverlichting op maat

Circulaire integratie is een belangrijke stap in het ontwerpproces van Stan. Het doel is om duurzame producten te ontwerpen op basis van de R-strategie. Die R-strategie omschrijft de 10 basisprincipes die leiden tot een circulair product. Aandacht voor circulariteit is tevens een essentiële meerwaarde van alle Multiline armaturen.

Het armatuur is gefabriceerd uit een aluminium extrusieprofiel en een polycarbonaat extrusieprofiel. Een geribbelde satiné afscherming zorgt voor een uniforme en zachte lichtverdeling. De plexi is verkrijgbaar in het wit of zwart. Ook wanneer het licht niet brandt maakt dit van Nio een ware eycatcher.

 

 

Geïnspireerd door Nio?

Nio is beschikbaar als L- of I-profiel in de lengte naar uw keuze. Ons team van ervaren lichtconsulenten en lichtarchitecten staat u graag bij met deskundig advies.

Bekijk ons volledig gamma aan buitenverlichting of neem contact op voor advies op maat.

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons