1 december 2022

Dries Dethier: “de armaturen van Multiline waren precies wat we zochten”

De bouwgenoten van Dethier hebben al veel werven gezien, maar een werf voor het eigen hoofdkantoor blijft uniek. Het resultaat is een state-of-the-artgebouw, met armaturen van Multiline. Dries Dethier, hoofdprojectleider en bestuurder in het bouwbedrijf, werpt een blik op de verlichting in hun nieuwe kantoorgebouw.

Lichtcomfort in kantoorgebouw Dethier

“Als hoofdprojectleider is het mijn taak om een vlotte samenwerking met bouwheren, architecten, ingenieurs, leveranciers en onderaannemers op de rails te krijgen. Al deze partijen moeten op elkaar inspelen om een bouwproject vlot en efficiënt te kunnen voltooien. In deze rol ontfermde ik me ook over onze eigen bouwwerf. Het was nieuw om zowel in de schoenen van bouwheer als bouwpartner te staan. We zijn zeer tevreden met het resultaat, maar natuurlijk is er veel planning en hard werk aan voorafgegaan. Hier gaan we de komende decennia graag komen werken.” vertelt Dries enthousiast.

Discrete en elegante verlichting voor Dethier

“Gewoonlijk is verlichting iets wat de architect voor zijn of haar rekening neemt, maar voor ons eigen gebouw namen we samen met onze architect de touwtjes in handen. De stijl van het hoofdkantoor is die van een moderne villa. Voor de verlichting kozen we voor discretie en elegantie met strakke afwerking. Hier zijn we dankzij Multiline zeker en vast in geslaagd. Het licht wordt mooi egaal verdeeld over de ruimte, waardoor het fijn werken is met hoog lichtcomfort.”

 

Lichtcomfort in kantoorgebouw Dethier

Flexibele planning

“We hebben heel wat verschillende versies van het ontwerp gemaakt vooraleer het plan helemaal op punt stond. Gelukkig stonden we rechtstreeks in contact met Multiline, want hierbij was het ook voor de verlichting belangrijk om snel te kunnen schakelen. Multiline stelde zich heel flexibel op en voerde meerdere lichtstudies uit om zeker te zijn van de beoogde LUX-waarden en normen.”

“Zelfs de noodverlichting past in het plaatje”

“We wilden de verlichting van onze kantoren graag integreren in de klimaatplafonds. Via de leverancier van de klimaatplafonds, Interalu, kwamen we voor het eerst in contact met Multiline. Multiline ontwerpt namelijk armaturen specifiek voor installatie in deze SAPP-plafonds. Er zijn meerdere producenten die dit aanbieden, maar Multiline had een extra troef waardoor de keuze snel was gemaakt: de volledige integratie van de noodverlichting met noodbatterij. De gewone armaturen en de noodverlichting hebben hetzelfde ontwerp en dezelfde afwerking, waardoor deze niet te onderscheiden zijn van elkaar.”

 

Lichtcomfort in kantoorgebouw Dethier

 

Op zoek naar verlichting die perfect past in uw visie? Stijlvolle lichtlijnen die aansluiten bij het algemene design van uw project? Multiline heeft 40 jaar ervaring met de ontwikkeling van binnen- en buitenverlichting, ook op maat.

 

Neem contact op en we helpen u graag verder.

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons