10 oktober 2022

Hoog lichtcomfort in kantoorgebouw Dethier

Als bouwpartner en algemeen aannemer zet Dethier de toon met zijn gloednieuwe hoofdkantoor in Alken. Op de site van het ouderlijk huis van de bedrijfsleiders staat nu een state of -the art gebouw. De focus ligt op het ruimtegebruik: ruime werkplekken met de mogelijkheid om uit te breiden en een kwalitatieve afwerking. Ook de verlichting moest voldoen aan deze standaarden.

Lichtcomfort in kantoorgebouw Dethier

Na de positieve reactie op een vrijblijvend voorstel voor een lichtplan op maat gingen we aan de slag. Evy, onze lichtarchitecte, voerde een lichtstudie uit voor de kantoren en de sanitaire ruimten in het nieuwe gebouw. Ze hield rekening met de  luxwaarden, uniformiteit en reflectiewaarden. De wanden van de kantoren zijn namelijk met hout bekleed. Daar wordt rekening mee gehouden bij het maken van de lichtberekeningen.

 

Gezonde kantooromgeving met natuurlijke lichtervaring

De plafonds van de kantoorruimten bestaan uit SAPP-klimaatplafonds van Interalu. Multiline heeft twee lichtarmaturen ontworpen op maat van deze SAPP-klimaatplafonds: de Rekta 20 die tussen de lamellen geplaatst wordt, en de Rekta 30 die een gedeelte van een lamel van het klimaatplafond vervangt. Dethier koos voor de de discrete Rekta 20 die volledig opgaat in het plafond. Dit creëert een optimaal lichteffect, zonder zichtbare armaturen. Een bijkomend voordeel is dat men meerdere armaturen kan aansluiten op één driver.

 

Rekta 20 SAPP
Rekta 20 SAPP

Subtiele verlichting met hoog lichtcomfort

De Rekta 20 is uitgerust met een afscherming in rasteroptiek waarbij de lichtstralingshoek wordt beperkt. Hierdoor krijgt u helder en functioneel licht op uw werkplek zonder enige vorm van verblinding. Met een UGR<19 (Unified Glare Rating) is de Rekta 20 uitermate geschikt voor kantoren overeenkomstig de norm EN 12464-1.

Gebrek aan lichtcomfort in uw kantoor?

Voor een optimale werkomgeving, besteedt u best genoeg aandacht aan de verlichting van de ruimten. Door middel van een lichtstudie op maat, zorgt een lichtarchitect voor een zo hoog mogelijk lichtcomfort. Multiline beschikt over een breed inzetbaar en stijlvol gamma aan lichtarmaturen, in combinatie met gespecialiseerde en ervaren lichtarchitecten. Neem contact op en we bekijken samen de opties.

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons