27 oktober 2022

Een waterdicht lichtlijnsysteem: Tube 90

Als antwoord op de vraag naar een stijlvol maar stevig armatuur dat bestand is tegen alle weersomstandigheden, ontwikkelde Multiline Tube 90: een volwaardig IP65 en IK10 waterdicht lichtlijnsysteem. Het gesloten polycarbonaat profiel en de beschermde lichtmodule maken van Tube 90 een absolute aanrader voor verlichting in openbare ruimtes of voor buitenverlichting.

Waterdicht lichtlijnsysteem Tube90 Multiline

Tube 90 werd oorspronkelijk in het leven geroepen als een armatuur op maat van treinstations van de Nederlandse spoorwegen. Voor dit project leverde Multiline maar liefst 621 stuks van de Tube 90 in verschillende lengtes. Tube 90 is geschikt voor de meer veeleisende omstandigheden, maar blijft een esthetische oplossing. Hierdoor is het ondertussen een standaardproduct in het gamma van Multiline.

 

Een robuust IK-10 armatuur

Het lichtlijnsysteem Tube 90 werd eerst ontworpen als vandaalbestendig armatuur wat naad- en randloos kon geïntegreerd worden in plafondopeningen. Daarom heeft Tube 90 een slagvastheid IK10. Tube 90 is vervaardigd uit een sterk coëxtrusie profiel van polycarbonaat. De achterzijde en de zijdes van het profiel worden geëxtrudeerd met een wit granulaat, wat het licht o.w.v. de vorm via de zijkanten optimaal reflecteert. De voorzijde bestaat uit een gesatineerd granulaat die zorgt voor een homogene lichtuitstraling.

 

Waterdicht lichtlijnsysteem Tube90 Multiline
Waterdicht lichtlijnsysteem: Tube90

Een stijlvol, maar waterdicht IP65 lichtlijnsysteem

Tube 90 heeft een beschermingsgraad IP65, wat het bestand maakt tegen vocht en water uit elke willekeurige richting. Perfect gepast voor buitenverlichting. Alle componenten zijn afgeschermd door middel van het gesloten profiel, waterdichte verbindingen en waterdichte eindstukken.

 

 

Tube 90 is de perfecte oplossing voor publieke plaatsen zoals bus- of treinstations, parkeergebouwen, tankstations, enz. Bijvoorbeeld het waterstoftankstation H2Platform in het havengebied van Antwerpen beschikt over Tube 90 armaturen in wandopbouw.

Bestand tegen een stootje

De robuustheid en de eenvoud in installatie maken van Tube 90 een uiterst duurzaam armatuur dat zowel toegepast wordt in een opbouw, (randloze) inbouw of in een naakte opstelling. Om elegante lichtlijnsystemen te maken worden de Tube 90 lichtmodules, verkrijgbaar tot een lengte van 6 meter in één stuk, geïnstalleerd in een maatwerk aluminium opbouw- of inbouwprofiel in een RAL kleur naar keuze. Optioneel kunnen eveneens (DALI) sensoren worden geïntegreerd in een blindplaat tussen de lichtmodules.

Op zoek naar een vandaalbestendig of waterdicht lichtlijnsysteem? Multiline kan de Tube 90 aanbieden op maat in uw project. Contacteer ons voor meer informatie.

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons