10 november 2021

Waterdichte verlichting voor waterstoftankstation met futuristisch tintje

Voor een innovatief waterstofverdeelstation voerden we een uitgebreide lichtstudie uit en zorgden we voor waterdichte verlichting die een statement maakt. Als opvallen de boodschap is, dan kan je dat met het juiste licht zeker bewerkstelligen.

waterdichte verlichting

Voor een innovatief waterstofverdeelstation voerden we een uitgebreide lichtstudie uit en zorgden we voor waterdichte verlichting die een statement maakt. Als opvallen de boodschap is, dan kan je dat met het juiste licht zeker bewerkstelligen.

Het waterstoftankstation H2Platform bevindt zich binnen het havengebied van Antwerpen en heeft een spectaculair zicht op het Havenhuis. Net naast de site is er ook een stelplaats voor tankwagens. De vraag van de klant was eenvoudig: ze wilden veel licht op deze locatie, namelijk 500 lux, wat atypisch is voor een tankstation en bijzonder veel is voor een buitenlocatie.

Lichtstudie als basis voor advies

Op basis van een gedetailleerde lichtstudie adviseerden we onze TUBE 90, een waterdichte basismodule bestaande uit een behuizing van co-extrusie van slagvast polycarbonaat. We konden hier niet opteren voor kleefledstrips aangezien deze niet voldoende licht uitstraalden. Alle armaturen werden van hoogwaardige ledboards en geïntegreerde drivers voorzien.

Maatwerk én waterdichte verlichting: moeilijk te vinden combinatie

In de designvleugels van het station werden ook Rekta 40×70 lichtlijnen geïntegreerd die van kleur veranderen wanneer het tankstation wordt gebruikt. Blauw als een tankplaats in gebruik is en wit als die vrij is. De lichtsystemen werden ook voorzien van blindplaten op het uiteinde van de vleugels voor de aansluitingen.

Op andere plaatsen, zoals de stelplaatsen van de tankwagens en de buitenkant van de kademuren werd ook gekozen voor de TUBE 90. Naast de standaard toepassingen kan dit waterdichte model (IP65) ook op maat worden gemaakt, wat dit armatuur zeker uniek maakt in de wereld van buitenverlichting. Het toestel is ook heel eenvoudig aan te sluiten, dankzij de meegeleverde tegenstekkers is dit quasi een plug-and-play-systeem.

Unieke eyecatcher

Het gaat hier om een bijzonder project gerealiseerd door Ekinetix bij CMB TECH in de haven van Antwerpen. Dit is namelijk het eerste waterstofverdeelstation ter wereld met ‘groene waterstof’ voor trucks, bussen, auto’s en zelfs schepen. De reden waarom hier werd gekozen voor buitengewoon veel licht was voornamelijk commercieel getint: ze wilden dit opmerkelijke waterstofverdeelstation zeker laten opvallen.

Interesse in onze expertise? Op zoek naar de ideale lichtlijnen volgens de laatste normen én met een oog voor design? Neem dan zeker contact met ons op, we helpen u graag verder!

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons