11 mei 2022

Nieuw product Offside: mooi meters maken

Built voor speed. Snelheid van montage, meer bepaald. Maak kennis met Offside: “Van al onze producten het meest eenvoudig te installeren”, vertelt zaakvoerder Klaus Rahne.

Net zoals Grip, is het ontwerp van Offside van de hand van product designer Stan Maes. Het basisidee was twee keer hetzelfde: een elegante, fijne lichtlijn ontwikkelen.

Toch is er een belangrijk verschil. “De insteek voor Grip was esthetisch. De nadruk lag op het creatieve. Voor Offside lag de nadruk op het installatiegemak”, verduidelijkt Klaus.

“Toch vind ik dat we de Offside tekortdoen als we alleen maar focussen op de technische troeven. Ik vind het een geweldig mooi en veelzijdig product geworden. Door te spelen met kleur en verschillende lichtcombinaties, zijn er voldoende mogelijkheden om het op maat van jouw project te maken of te voorzien als een eenvoudig wandarmatuur.

Installatiegemak

Maar toch: het technische primeerde. “Onze klanten vragen om lichtoplossingen die snel te monteren zijn. In de markt van openbare aanbestedingen zoals ziekenhuizen en woonzorgcentra, maar evengoed in kantoren, draait het om meters maken. Het typische aan die projecten zijn veel en lange lichtlijnen. Offside is een antwoord op die vraag.”

“Installatiegemak is een aandachtspunt in al onze ontwerpen. Bij de Offside gaan we nu een stap verder. Bij de meeste lichtprofielen moet je als installateur naast de afscherming ook de LED boards verwijderen zodat de voeding en bevestigingsgaten toegankelijk zijn.

Onmiddellijk monteerbaar

“Bij Offside is dat niet het geval. Hier dienen we enkel de blindplaat uit het profiel te halen met behulp van het meegeleverde accessoire. Wanneer je dit doet, zie je de montagegaten en een vrije kabeldoorvoer. Je komt op die manier niet in contact met de LED boards en sluit hiermee beschadiging uit. Je hoeft m.a.w. niets te demonteren. Profiel bevestigen, voeding aansluiten, eventueel mechanisch koppelen met het volgende profiel en de voorziene bedrading doortrekken en klaar.” Offside is leverbaar tot zes meter in één stuk.

Dat wat betreft de meters. Klaus komt ten slotte ook terug op het mooi. “Offside is opbouw. Maar door de breedte van amper zes en een hoogte van drie centimeter, oogt het eindresultaat slank en licht. Het komt amper uit het plafond. Daarom zie ik het niet alleen toegepast worden in gangen, maar ook als individuele lichtlijnen in kantoren door gebruik van een rasteroptiek (UGR<19)”.

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons