8 januari 2024

Duurzaam lichtcomfort via kennisplatform De Derde Long

Bij Multiline richten we onze schijnwerpers op onafhankelijke expertise en inzichten over duurzaam lichtcomfort. Samen met 10 andere partners uit de bouwsector organiseren we workshops, symposia en publiceren we relevante artikels en publicaties via kennisplatform De Derde Long. Het doel? Onze expertise ontwikkelen en delen met de sector, kennis verwerven en deze efficiënt toepassen in het werkveld.

De Derde Long

De Derde Long organiseert twee keer per jaar een inspiratie event met een specifiek thema. Het thema van het eerste event van 2024 is ‘Biofilisch design: van ego- naar eco-architectuur.’ Drie ervaren sprekers gaan dieper in op de impact van design en biophilic architectuur op de mens. De kracht van deze evenementen schuilt in de effectieve cases die door de partners van De Derde Long worden gepresenteerd, en die direct gelinkt zijn aan het desbetreffende thema.

 

De Derde Long

‘Wordt onze gezondheid ook bepaald door architectuur?’

Het event van oktober 2023 ging dieper in op de impact van akoestiek, licht en binnenklimaat op onze gezondheid. Hierbij deelden we trots onze case voor het nieuwe kantoorgebouw van Dethier, waarbij de focus lag op algemeen lichtcomfort. Onze case werd onderbouwd door Wouter Ryckaert, professor Industriële Ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven. Hij deelde zijn inzichten over Human Centric Lighting (HCL) en visueel comfort.

Bekijk de volledige opname van het inspiratie event.

 

Inspiratie event De Derde Long

 

Naast kennisoverdracht, bieden de evenementen van De Derde Long een kans om te netwerken. Hierin schittert de B2Build Academy, een netwerkorganisatie die architecten, studiebureaus, bouwheren, energiedeskundigen, overheden… samenbrengt door interactie mogelijk te maken tussen alle leden. Wat deze samenwerking nog meer bijzonder maakt, is het streven naar duurzaamheid en kennisdeling boven puur commercieel gewin.

Voor architecten, ingenieurs, studiebureaus, professionele bouwheren, binnenhuisarchitecten, aannemers, bedrijfsleiders en eigenaars van gebouwen is De Derde Long een zeer waardevolle bron van informatie. De evenementen en publicaties van De Derde Long zetten aan tot nieuwe discipline-overschrijdende ontwikkelingen met oog op de toekomst. Een visie waar we bij Multiline graag deel van uitmaken.

Schrijf u in voor het volgende evenement van De Derde Long, of neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons