27 januari 2022

Speelse verlichting voor kantoorgebouw Haex

Voor de nieuwe kantoren van bouwbedrijf Haex keken we de lichtplannen van het studiebureau na. Waar het concept het toeliet, gaven we enkele speelse toetsen aan het ontwerp.

inkom kantoor haex

Nazicht van lichtplannen

Studiebureaus benaderen ons om verschillende redenen. Sommigen willen ons deskundig advies over hun lichtplan of een nazicht ervan, anderen vragen om het ontwerp van het lichtplan volledig op ons te nemen.

 

Voor dit project ondersteunden we studiebureau Multis met het lichttechnische aspect van hun grondplannen. Het grootste deel van het gebouw is voorzien van een SAPP-plafond. Voor deze klimaatplafonds pasten we onze Rekta 30 SAPP armaturen toe. In de kantoren zijn deze toestellen voorzien van een BAP-raster om de verblinding minimaal te houden (UGR<19).

 

Frisse elementen geven het gebouw karakter

Oorspronkelijk waren er in de inkomhal opbouwarmaturen voorzien. Omdat het plafond hier vrij laag is, stelden we ook inbouwarmaturen voor om de openheid te bewaren. Als het past binnen het concept, proberen we ook frisse elementen te integreren. In dit project zie je bijvoorbeeld dat de lichtlijn in de inkomhal van het plafond doorloopt naar de wand. Daarnaast bieden speelse ringarmaturen een leuke entree en trekken ze meteen de aandacht van buiten uit. Een inkomhal is de eerste indruk die iemand krijgt van een gebouw, dus mag het ook opvallen.

In de polyvalente ruimte met geperforeerd akoestisch plafond stelden we zowel opbouw- als inbouwarmaturen voor. Een moeilijke knoop om door te hakken voor de klant. Technisch gezien is er geen voorkeur voor een van beide opties. De keuze had wel een visuele impact. In zulke gevallen proberen we het verschil duidelijk te maken door foto’s van eerdere projecten door te sturen. Of we laten 3D-beelden zien uit ons verlichtingsprogramma waar we ook de berekeningen in maken.

polyvalente ruimte met akoestisch geperforeerd plafond kantoor Haex

Een technisch nazicht van uw lichtplan of een volledig lichtontwerp? Wij doen het allebei. Hebt u interesse in onze expertise? Neem dan zeker contact met ons op, we helpen u graag verder!

 

Gebruikte armaturen

Rekta 30 SAP
– In de kantoren met een BAP-raster
– In de gangen met satiné plexi

 

Gegevens:

Locatie: Oudsbergen

Studiebureau: Multis

Installateur: Eddy Verbiest

Eindklant: Haex

 

 

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons