19 juli 2021

Zigzagplafondverlichting voor het kantoor van Teamleader

Meer dan zeventig meter aan lichtlijnsystemen die zich zigzaggend door het kantoor van Teamleader in Gent begeven. Intra Interieur bedacht het strakke concept, wij zorgden voor op maat gemaakte plafondverlichting: de garantie op een onberispelijk totaalplaatje.

plafondverlichting kantoor

Het interieurarchitectenbureau Intra Interieur schakelde onze hulp in voor de plafondverlichting van het kantoor van softwarebedrijf Teamleader in Gent. Zij hadden een eerste inspirerend concept uitgedacht voor de verlichting. Op basis van hun eerste ontwerpen bespraken wij het volledige project in detail. Zo konden onze lichtarchitecten proactief alles aftoetsen op het vlak van technische haalbaarheid en installatiegemak. Daarna was het aan ons om die verlichting op maat ook effectief te ontwikkelen.

 

Plafondverlichting kantoor: het concept

De interieurarchitect had een lange, zigzaggende constructie van lichtlijnen uitgetekend, dwars doorheen de glazen scheidingswanden die vandaag het kantoor in aparte ruimtes verdelen. Dat concept diende een optisch ruimtelijker gevoel te creëren.

Enkele andere belangrijke aandachtspunten:

  • Een hoog lichtcomfort voor alle medewerkers.
  • Geen schaduwplekken.
  • Het kantoor bevindt zich niet op straatniveau. We dienden na te denken over een gemakkelijke en veilige levering van onze lichtlijnsystemen.
  • Eenvoudige installatie en bereikbaarheid van alle verschillende componenten in de armaturen.
  • Oog voor het strakke concept.

 

Het resultaat

We ontwikkelden een zigzagconstructie die bestaat uit verschillende lichtlijnsystemen. Die lijnen werden allemaal naadloos op elkaar aangesloten, waardoor zij visueel één geheel vormen.

We creëerden voldoende lichtcomfort door de lichtarmaturen zo te oriënteren dat elke plek in het kantoor optimaal verlicht is. Een grondige lichtberekening op voorhand bepaalde de juiste posities van de lichtlijnen.

Wij kunnen normaal gemakkelijk profielen in lengtes tot 6 meter leveren. Omdat het kantoor zich op een verdieping bevond en moeilijker bereikbaar was, splitsten we de lichtlijnen op in gesneden onderdelen van 2,5 meter. Die delen werden in de kantoren weer feilloos aan elkaar gekoppeld.

Elke zigzagconstructie wordt slechts op één punt gevoed ongeacht de lengte van de constructie. Voorschakelapparatuur en noodverlichting werden daarnaast ingewerkt in de lichtarmaturen zelf. Op die manier vereenvoudigden we de installatie (en eventueel het onderhoud nadien) aanzienlijk.

De ingewerkte noodverlichting zorgt bovendien mee voor een strak afgewerkt verlichtingsconcept. Afzonderlijke noodverlichting aan het plafond of de muren is hierdoor overbodig.

We voorzagen naast de zigzagconstructies nog enkele andere lichtarmaturen zoals aparte lichtlijnsystemen en schijfvormige armaturen.

Op zoek naar unieke plafondverlichting voor kantoren?

Op zoek naar de beste verlichtingsoplossingen voor kantoren en bedrijfsruimtes? Wij tonen u er graag meer in ons Offices Lookbook. Klik hier om uw lookbook te downloaden.

 

Gebruikte armaturen

– Sferio Direct

– Rekta 40

 

Gegevens

– Locatie (stad): Gent, België

– Architect: Intra interieur

– Installateur/Verdeler: Trilec

– Fotograaf: Bart Gosselin

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons