22 december 2021

Extra functionaliteiten voor uw verlichting zonder extra bekabeling

Beschikt u niet over de nodige bedrading voor uw gewenste lichtfuncties? Dan kan u aan de meeste van onze profielen een bluetoothmodule toevoegen. Daarmee ontgrendelt u heel wat extra functionaliteiten voor uw verlichting.

We kunnen uw lichtprofiel met een bluetoothmodule uitrusten wanneer u uw lampen bijvoorbeeld van een dimfunctie wil voorzien. Dit is voornamelijk een oplossing voor kleinere projecten en dan vooral renovaties, waar er niet altijd de mogelijkheid is om extra kabels of bedrade voorzieningen toe te voegen.

Bluetoothmodule toevoegen: actief of passief?

Indien u voor deze bluetoothmodule opteert, dan kan u kiezen uit een actieve of passieve module.

  • Een actieve module is geschikt voor het aansturen van 1 DALI driver.
  • Een passieve module moet met een eigen DALI voeding worden uitgerust en kan zo tot 30 DALI drivers per voeding aansturen.

Dit geheel kan dan gegroepeerd worden in verschillende ruimtes en is volledig bestuurbaar via een gratis app op de smartphone. De app die u kan gebruiken voor dit zogenaamde Casambi-systeem is de remote 4T app van Tridonic.

 

Please accept marketing-cookies to watch this video.

Best achter plexi

Deze module kan in de meeste  van onze profielen worden ingebouwd, maar wordt best achter onze satiné plexi-afscherming geplaatst. Zo wordt het bluetoothsignaal niet verstoord.

Indien een profiel een indirecte lichtuittreding heeft, is dit geen probleem. Indien het profiel enkel een directe lichtuittreding heeft, dan zal een stukje plexi van ongeveer 80mm niet opgelicht zijn.

Als alternatief kan de module ook achter blindplaat worden geplaatst, maar dit vormt soms een risico voor het bluetoothsignaal. Als fabrikant raden we daarom steeds aan om de module achter plexi te voorzien.

Nieuwbouw kiest best voor vijfdradig elektriciteitsnetwerk

We zien dat er in nieuwbouwwoningen soms ook voor bluetoothmodules wordt gekozen. Maar door vooraf de juiste keuzes te maken, kan u dit vermijden. Kies in plaats van het standaard driedradige elektriciteitsschema, voor een vijfdradig netwerk. Met een vijfdradig netwerk hebt u twee extra draden voor bijvoorbeeld de dimfunctie.

Interesse in onze expertise? Op zoek naar de ideale lichtlijnen volgens de laatste normen én met een oog voor design? Neem dan zeker contact met ons op, we helpen u graag verder!

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons