9 maart 2023

Architect Frédéric Van Damme: “de bevestiging van een langetermijnrelatie”

Abetec is een totaaldienstverlener voor de bouwsector, bestaande uit een multidisciplinair team van architecten en ingenieurs. Bij het ontwerp van hun eigen kantoorgebouw namen ze de rol van architect en studiebureau natuurlijk op zich. De verlichting? Die vertrouwden ze toe aan Multiline. Frédéric Van Damme, bestuurder bij Abetec, blikt terug op de samenwerking met Multiline.

Frédéric Van Damme

De visie van Abetec

Al sinds 1969 is Abetec een welgekende speler in het vakgebied. Frédéric is de tweede generatie Van Damme die het familiebedrijf verder uitbouwt, tot zelfs over de landsgrenzen heen. Zowel in de privé- als de openbare sector, van kantoren en magazijnen tot serviceflats en scholen.

“De basis van een Abetec ontwerp begint met een mooi en functioneel architecturaal ontwerp. Wij kunnen dat versterken met het ontwerp van de stabiliteit en de technieken.” vertelt Frédéric zelf. De unieke dienstverlening van Abetec komt helemaal tot zijn recht in totaalprojecten die verder reiken dan enkel architectuur. Daarbij komen bijvoorbeeld ook deskundig projectmanagement, coördinatie en haalbaarheidsstudies aan te pas.

 

Elk detail moest kloppen

Multiline leverde de verlichting voor de inkom, refter, seminarieruimte, kantoren, gangen en vergaderzalen van het eigen kantoorgebouw van Abetec. Frédéric blikt tevreden terug op deze samenwerking: “Voor de verlichting van ons hoofdkantoor waren we vanzelfsprekend op zoek naar LED-verlichting. Architecturaal wilden we natuurlijk ook iets. Het heeft geen zin om een architecturaal indrukwekkend plafond te hebben met armaturen die niet matchen met de architectuur. Zo zijn we uitgekomen bij Multiline. Zij waren eigenlijk de enigen die konden voldoen aan de technische aspecten. Hierdoor hadden we een zeer mooie oplossing. Multiline heeft ons bijgestaan met raad en daad. Ze hebben ons advies gegeven op vlak van architectuur en de verschillende armaturen die konden gebruikt worden.”

 

Please accept marketing-cookies to watch this video.

Werkcomfort in een zeer brede context

Drie belangrijke aspecten die naar voor kwamen bij het ontwerp van de verlichting in de Abetec kantoren waren esthetiek, lichtcomfort en huiselijke sfeer. Voor de esthetiek keken we vooral naar de vorm van het armatuur. Zo kozen we in de klimaatplafonds voor het Rekta 30 SAPP toestel. Dit armatuur is exact even breed als één plafondlamel en kan dus perfect geïntegreerd worden in een SAPP plafond. Samen vormt het optisch één geheel. Door de rasteroptiek komen de lichtstralen onder een bepaalde hoek uit het armatuur, waardoor we geen storende lichtstralen krijgen op computerschermen of in het gezichtsveld. Geïntegreerde downlights met spotmodules en een beperkte gradenbundel creëren tenslotte een spel van licht en schaduw, wat de huiselijke sfeer tot stand brengt.

 

Het evenwicht tussen esthetiek en techniek

Armaturen koppelen aan het algemene alarmsysteem? Lichtsterkte finetunen naargelang de activiteit? Lichtsystemen integreren in een klimaatplafond? Dankzij onze inhouse ontwikkeling en productie bij Multiline, leveren we betrouwbare producten op maat die voldoen aan uw specifieke technische eisen, zonder in te boeten aan esthetiek.

Neem contact op en we bekijken samen hoe Multiline uw architecturale dromen kan realiseren.

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons