2 juli 2021

Verlichting op maat voor kinderdagverblijf THOR Familia

Verlichting op maat voor kinderdagverblijven met een moderne uitstraling? Onze architecturale armaturen voor kinderdagverblijf THOR Familia bewijzen dat speels en strak perfect samengaan.

verlichting kinderdagverblijf

THOR Familia is gevestigd op Thor Park in Genk, een bedrijven- en wetenschapspark. Wij werden gecontacteerd door installateur E.L. Systems voor dit project. Het concept van de verlichting voor het kinderdagverblijf lag al vast, voor de concrete uitwerking en technische specificaties rekenden ze op ons.

 

De vereisten

 • Het concept:
  De verlichting bestond uit zwevende rechthoekstructuren, gependeld op verschillende hoogtes, maar onderling allemaal verbonden.
 • Daglichtsturing + schakelaars:
  Alle verlichtingsarmaturen dienden te worden uitgerust met daglichtsensoren. De eindklant wilde namelijk dat de verlichting automatisch zou dimmen op basis van het binnenvallende daglicht. Daarnaast moest het wel mogelijk zijn om eveneens met schakelaars de verlichting te sturen.
 • Rekening houden met lichte ruimtes:
  De ruimte van het kinderdagverblijf bevat vooral lichte kleuren, met name de vloer, muren, plafonds en kasten. Daarom was het bij de uitwerking noodzakelijk om rekening te houden met hoge reflectiewaarden.
 • Specifieke vereisten voor kinderen:
  Kinderdagverblijven vallen qua EN-norm in dezelfde categorie als bijvoorbeeld kleuterklassen. De begeleiders in het kinderdagverblijf wilden 100% zeker zijn dat de verlichting niet zou verblinden en perfect aan alle normen zou voldoen.

 

Het resultaat

De zwevende rechthoekstructuren bestaan uit een basis van geëxtrudeerde aluminium, met onze Nhua-lichtarmaturen ertussen gemonteerd. Die basis doet dienst als een esthetische kabelgoot, waarop de daglichtsensoren werden bevestigd en waarlangs de verschillende armaturen met elkaar werden verbonden.

verlichting kinderdagverblijf

De Nhua beschikt over een driezijdige gesatineerde afscherming, wat een zacht lichtbeeld creëert. Die eigenschap bevordert het lichtcomfort voor alle kinderen en begeleiders in het verblijf. Door de vele lichte kleuren in de ruimte konden we met minder lichteenheden toch de vereiste lumenoutput behalen. Naar energieverbruik toe is dat zeker een voordeel.

verlichting kinderdagverblijf

We voorzagen DALI-drivers en daglichtsensoren om zowel automatische daglichtsturing als bediening via schakelaars mogelijk te maken. Alle armaturen – in de verschillende rechthoekstructuren – werden met elkaar verbonden om die sturing op mekaar af te stemmen.

De vereiste EN-norm werd behaald, mede dankzij de dimbaarheid van de verlichting, de gesatineerde afscherming, de vereiste lichtopbrengst en het hoge lichtcomfort.

De begeleiders van het kinderdagverblijf kwamen op voorhand langs en ook zij keurden onze armaturen volledig goed.

 

 

Thor Park

Thor Park is gevestigd in en rond het oude mijngebouw van Waterschei, in de stad Genk. Zowel startups als onderwijs- en onderzoeksinstellingen zijn hier gevestigd. U vindt er ook andere faciliteiten zoals horeca, event venues en dit kinderdagverblijf.

De campus Thor Park brengt klassieke en moderne architectuur samen in een overwegend groene omgeving.

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons