2 april 2021

Lichtontwerp en realisatie op maat van communicatiehuis Claerhout

Een lichtontwerp waarbij we carte blanche kregen, resulteerde in unieke lichtarmaturen die de huisstijl en het gebouw van Claerhout Communicatiehuis de juiste accenten geven. Niet alleen een paradepaardje voor hen, maar ook voor ons.

lichtontwerp

Toen reclame- en communicatiebureau Claerhout Communicatiehuis uit Gent startte met de bouw van een nieuw pand, vroegen zij ons om een volledig lichtontwerp op maat uit te werken, rekening houdend met de verschillende functies van elke ruimte.

We kregen praktisch carte blanche om een voorstel uit te werken. Enkele voorwaarden die ze ons stelden:

  • We mochten ons veelzijdige aanbod als het ware tentoonstellen in het gebouw. Maar ze wilden geen kakofonie van lichtarmaturen.
  • Energiezuinigheid door middel van daglichtsturing en aanwezigheidsdetectie was een must.
  • Pluspunt als de verlichting esthetisch zou aansluiten bij de huisstijl van Claerhout.

 

Het eindresultaat

Ronde basis

We kozen ervoor om ronde vormen als basis te nemen voor elke ruimte. In de meeste ruimtes vindt u ringvormige of schijfvormige armaturen terug.

In de kantoren combineerden we onze signature lichtlijnen met ronde accenten. Zo staat er in de landschapskantoren aan elk bureau een ronde staande lamp, uitgerust met bewegingsdetectie. Is het bureau langer dan een kwartier onbemand? Dan dooft het licht automatisch.

 

Het rood van Claerhout

Het logo van Claerhout is een rode bol. We gebruikten diezelfde rode kleur als accent voor onze staande lampen. We konden voor deze armaturen terugvallen op onze partner Lightnet, waarvan wij exclusieve verdeler zijn.

lichtontwerp

Matching binnen en buiten

We zorgden voor een coherent geheel door dezelfde lichtarmaturen te laten terugkomen in de verschillende ruimtes van het pand. Zelfs buiten, onder de luifel van het gebouw, werd hetzelfde ronde armatuur ingetekend en geïnstalleerd.

Speelse parkeergarage

Waar verlichting in een parkeergarage meestal louter functioneel is, wilde Claerhout hier een esthetische toets aan toevoegen. We plaatsten waterdichte lichtlijnen tegen het plafond en de zuilen in de garage. Het resultaat is een speelse opstelling die de ruimte voldoende verlicht.

Efficiënt lichtmanagement

Alle toestellen zijn voorzien van DALI-sturing en de modernste technologieën. Want dimbare armaturen zijn de manier om het energieverbruik van verlichting te reduceren. Met behulp van daglichtsensoren en bewegingsdetectoren wordt het pad naar efficiënt lichtmanagement geëffend. Bij veel daglichtintreding zorgen de sensoren er enerzijds voor dat de verlichting automatisch wordt gedimd of uitgeschakeld. Anderzijds schakelen de bewegingsdetectoren de toestellen uit als ze na een bepaalde tijdsduur geen beweging meer opmerken. Deze dynamische lichtoplossing bespaart onze klant heel wat energiekosten.

 

Lichtontwerp op maat = uniek eindresultaat

Op zoek naar unieke en energiezuinige lichtarmaturen die volledig passen binnen uw gebouw of ruimte? Wij ontwikkelen ze voor u op maat en werken een volledig lichtontwerp uit.

Voor een overzicht van ons uitgebreid aanbod: download hier onze catalogus voor informatie en inspiratie.

Heeft u vragen over deze realisatie of wenst u meer info? Contacteer ons.

 

 

Gebruikte armaturen

Rekta 65 lichtlijn

Rekta 40 lichtlijn

Rekta 30 SAPP lichtlijn

Sferio Direct schijfvormig armatuur

Sferio Direct/Indirect staande lamp

Gegevens

Projectnaam: Claerhout Communicatiehuis

Locatie (stad): Gent, België

Architect: AIKO architecten en ingenieurs

Studiebureau: AIKO architecten en ingenieurs

Installateur/Verdeler: Claerhout

Fotograaf: Studio Claerhout

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons