2 april 2021

Lichtlijnen in unieke compositie bij technologiebedrijf Nedap

Met lichtlijnen kan u uniekere lichtstructuren maken dan u in eerste instantie misschien zou denken. Dat wordt duidelijk wanneer u de uitzonderlijke lichtstructuur ziet die wij ontwikkelden voor technologiebedrijf Nedap. Het perfecte bewijs dat lichtlijnen strak én speels kunnen zijn.

lichtlijnen

Nedap is een technologiebedrijf met hoofdkantoor in het Nederlandse Groenlo. Wij werden ingeschakeld voor enkele unieke lichtstructuren in hun landschapskantoren.

Wij kwamen bij Nedap terecht via onze verdeler LichtWerkt Nederland. Het concept voor de verlichting was reeds bepaald door de lichtdesigners van Studio Rublek. Die hadden een grote lichtlijnstructuur uitgetekend, bestaande uit heel wat L- en T-verbindingen.

De grillige vorm geeft de structuur een speels karakter, de lichtlijnen zorgden ervoor dat het geheel toch niet te druk werd. Die fijne balans maakt dat de structuur duidelijk aanwezig is in het landschapskantoor, zonder alle aandacht op te eisen.

 

Techniek even belangrijk als esthetiek

Niet alleen esthetisch, maar ook technisch diende het plaatje hier volledig te kloppen. We stonden op dat vlak voor de volgende uitdagingen:

  • De verlichting moest mooi homogeen verdeeld zijn over de lichtstructuur, zonder dat lichtpunten zichtbaar zouden zijn. We kozen er daarom voor om de led inserts dieper in het profiel te plaatsen.
  • Daarom pasten we ook ons type drivers aan. We werkten met zo weinig mogelijk drivers, op vraag van de klant.
  • De armaturen werden voorzien van daglichtsturing met sensoren van Nedap zelf. Door die sensoren te verdelen over 16 verschillende groepen, kon de verlichting apart gedimd worden naargelang de nabijheid van ramen of natuurlijk licht.
  • We dienden goed te kijken waar ophangpunten voorzien waren en stemden de plaatsing van onze led inserts in de armaturen hierop af.
    Ons voordeel: we hebben heel korte led inserts die u gemakkelijk kan inpassen in zo’n structuur als deze, zonder ingrijpende wijzigingen. Om alles naadloos te laten aansluiten, hebben we het oorspronkelijke ontwerp slechts lichtjes moeten aanpassen.

Optimaal installatiegemak

We voorzagen extra verstevigingen tussen de L- en T-verbindingen. Dat maakte niet alleen de structuur sterker, maar vergemakkelijkte ook de installatie.

 

1-op-1 communicatie

We gingen bij de start van het project ter plaatse langs, samen met de lichtdesigner Studio Rublek, onze partner LichtWerkt Nederland én de eindklant zelf. We namen een staal mee van een koppeling met de led inserts en alle technieken erin. We toonden wat we zouden leveren en hoe zij alles correct dienden te monteren en installeren. Door samen te zitten met alle partijen, konden we in samenspraak nog enkele zaken afstemmen en finetunen.

Die nauwe communicatie is voor ons heel belangrijk. Het garandeert een nóg beter eindresultaat.

 

Lichtlijnen: perfect voor unieke projecten

Wilt u unieke verlichting, volledig aangepast aan uw ruimtes? Wij bekijken graag samen met u hoe onze lichtlijnen perfect in uw project passen.

Voor extra inspiratie kan u gratis ons lookbook raadplegen. Klik hier om het te downloaden.

 

Graag vrijblijvend meer informatie over ons maatwerk en onze flexibele lichtarmaturen? Stel ons gerust al uw vragen. Klik hier om ons te contacteren.

 

 

Gebruikte armaturen

Rekta 65×65 voor de kleinste ruimte

Rekta 65×135 voor de grootste ruimte

Gegevens

Projectnaam: Nedap

Locatie (stad): Groenlo, Nederland

Studiebureau: Studio Rublek

Verdeler: LichtWerkt Nederland

Fotograaf: Gerke van de Hoef

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons