3 maart 2022

Kantoorverlichting op maat bij bakkerij Wouters

Bakkerij Wouters is een groothandel voor brood- en banketbakkerijen. Bij de bouw van hun nieuwe kantoren vertrouwde hun installateur op ons voor de lichtstudie en op maat gemaakte armaturen.

kantoorverlichting bakkerij wouters

Lichtstudie op maat van het kantoor

Voor de kantoorverlichting bij bakkerij Wouters namen we zowel de rol van studiebureau als van fabrikant voor onze rekening. De eindklant wou graag speelse lichtlijnen die in elkaar doorliepen. Dat is het best te realiseren met maatwerkverlichting. Onze specialiteit. Zo kwam de gekozen installateur ook bij ons terecht. Hij bezorgde ons de briefing en alle nodige plannen zodat wij ons konden ontfermen over de lichtstudie en het maatwerk. De installateur nam de volledige uitvoering voor zich en bedacht een manier om onze armaturen aan de T-profielen van de plafondtegels te bevestigen.

lichtstudie bakkerij wouters

Meer ontwerpmogelijkheden door maatwerk

Het plafond speelde dan ook een cruciale factor in het ontwerp. De eindklant wou de lichtlijnen op de aslijnen van de plafondtegels laten voorzien. Daar is geen standaard bevestiging voor, dus moesten we samen met de installateur op zoek naar een goede oplossing. Gelukkig zijn we bij Multiline niet gebonden aan standaardmaten. Wij kunnen armaturen volledig op maat aanleveren. Dat geeft ons ook meer ruimte om een leuk ontwerp te maken. Voor de kantoorverlichting bij bakkerij Wouters tekenden we zo bijvoorbeeld een lichtlijn in een kruis, L-vorm en vierkant.

Uitgebreide lichtstudie met 3D-beelden voor de installateur

Naast de grondplannen ontvingen we ook het volledige indelingsplan met het meubilair en de kleuren van het interieur. Hiermee konden we voor elk werkblad specifiek berekenen hoeveel licht er nodig was. Door de zwarte kleur van het plafond was de reflectiewaarde bijvoorbeeld lager, waardoor we de hoeveelheid licht moesten verhogen.

Die extra informatie zorgt er ook voor dat we de installateur een heel gedetailleerd 3D-ontwerp konden bezorgen. We geven altijd een uitgebreide briefing van ons ontwerp, maar een 3D-beeld zegt natuurlijk veel meer dan enkel de cijfers in de lichtstudie. Het maakt het voor de installateur ook makkelijker om de plannen bij de eindklant uit de doeken te doen.

Rekta 40/70 armatuur

Voor de kantoren van bakkerij Wouters hebben we de Rekta 40/70 toegepast. Deze smalle armatuur biedt genoeg ruimte voor de drivers en de gekozen extra functionaliteiten, nl. noodverlichting en daglicht- en aanwezigheidssensoren. Zo zitten alle voorzieningen in het profiel zelf, wat de montage en het onderhoud vereenvoudigt.

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons