18 februari 2022

Grootste ovalen armatuur voor stadhuis Beringen

De installateur die de verlichting van het nieuwe stadhuis in Beringen onder handen mocht nemen, contacteerde ons omdat hij ons maatwerk kende. In dit project waren er enkele uitzonderlijke en volledig op maat ontworpen lichtlijnen voorzien. Onze specialiteit.

Liquidline ovalen armatuur stadhuis beringen

Grootste ovalen armatuur ooit

 

De raadzaal in het nieuwe stadhuis is een echt pareltje geworden. De ruimte was vroeger de kapel van het oude college, wat meteen voor een aparte sfeer zorgt. In de raadzaal zelf staat een grote ovalen bureau waaraan alle raadsleden kunnen zetelen. Onze taak was om een armatuur te maken die perfect de vorm van dit bureau volgt. Aan de hand van de ontwerptekeningen hebben we op de aslijn van het bureau de ovalen armatuur volledig op maat gemaakt. Voor ons is dit de grootste armatuur ooit in die vorm. In de inkomhal van de raadzaal krijg je al een klein voorsmaakje hiervan met onze Anilo ringarmatuur.

De bevestiging van de grote ovalen armatuur was een uitdaging. Het vernieuwde plafond van de raadzaal heeft geen enkele draagkracht en de armatuur moest natuurlijk ook handelbaar blijven voor de installateur. Daarom berekenden we op voorhand in hoeveel stukken we de armatuur konden aanleveren en hoeveel staaldraden er door het plafond heen moesten komen om de armatuur aan vast te maken. Zo had de installateur al een plan van aanpak voor de bevestiging.

Liquidline ovalen armatuur detail bevestiging stadhuis beringen

Lichtlijnen op maat voor de trappenhal

 

De trappenhallen in het stadhuis zijn grote betonnen kokers van boven tot onder. Om deze te verlichten, maakten we een lichtlijn op maat voor in de hoek van de trappenhal. Tussen de verdiepingen werden openingen gemaakt om de elektrische connectie tussen de verschillende armaturen te voorzien. Zo lijkt het alsof de armaturen ononderbroken doorlopen van boven tot onder.

Ook hier was het installatiegemak een aandachtspunt. Voor ons is het perfect haalbaar om een armatuur van 5 meter in één stuk te maken, maar dat zou problemen geven bij installatie. Daarom leverden we de lichtlijn in stukken aan. Voor dit deel van het project werd de Rekta 40/70 met noodverlichting gebruikt.

 

Lichtlijnen op maat geven u veel meer mogelijkheden in het ontwerp. Interesse in onze expertise? Neem dan zeker contact met ons op, we helpen u graag verder!

Heeft u vragen? 
Wilt meer graag meer informatie over onze producten?

Contacteer ons